Tyckareliten på väg hamna på Rosenberget

Det märks att proffstyckarna känner marken gunga under fötterna, deras monopol att bestämma vem som får uttala sig och vad denne får säga är på väg att brytas sönder.

På första sidan på dagens DN Kultur, ej att förväxla med dagens DN Debatt , eller, jo förresten, så sällar sig gamle maoisten Göran Rosenberg till Bildt-basharna.

Kontentan av hans artikel är att en moraliskt högststående politiker aldrig får ha befattat sig med affärer i länder som inte är perfekta. En som i framtiden skulle kunna tänka sig inneha en hög politiskt post skall inte smutsa ner sina frökenfingrar med att verka i länder som Sudan, Turkiet, Ryssland och Serbien.

De goda entrepenörerna skall hålla sig rena i sina elfenbenstorn om de inte vill ådra sig Rosenbergs bannstråle. Affärer, industrialisering och samhällsbyggande i sådana stater skall enligt Göran Rosenberg enbart skötas av skrupelfria rövarbaroner och inhemska politruker som skulle sälja sin svärmor för en stadsjeep utan katalysator.

Listigt Göran, verkligen…

Om nu Göran får igenom sitt krav på yrkesförbud för affärsmän att syssla med politik är jag beredd att hjälpa honom med att föreslå ytterligare en paragraf: avdankad 68-vänster skall förbjudas att arbeta i media.

intressant?
Andra bloggar om: 

2 svar to “Tyckareliten på väg hamna på Rosenberget”

  1. Söndagsåtervinning « No size fits all Says:

    […] februari skrev jag om Expressens misslyckade kampanj mot Carl Bildt: Expressens ledarsida har sedan en lång tid tillbaka drivit en personlig hetskampanj […]

  2. Hundarna skäller men karavanen går vidare « No size fits all Says:

    […] att avsluta återvänder jag till vad jag skrev som kommentar till en drevartikel av Göran Rosenberg sist det begav sig: Kontentan av [Rosenbergs] artikel är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: