Rätt att minska utsläppen utomlands

Det har den senaste veckan skådats stor upprördhet i spalterna över att Fredrik Reinfeldt anser att utsläppen av växthusgaser i första hand skall minska i andra länder än Sverige.

Resurserna skall naturligtvis läggas där de gör störst nytta. Om vi lägger samma, svenska, pengar på att minska koldioxidutsläppen i de länder där det är enklast och billigast får vi tio-tjugo gånger större effekt. Trots detta anser självspäkarna att Sverige bara skall rena utsläpp i Sverige, till mycket mindre effekt. Samma perverterade ”rättviseskäl” gör också att vi lägger miljarder på att rena bort de sista procenten av Sveriges utsläpp till Östersjön i stället för att satsa dem på att lösa de enorma utsläppsproblemen från industri och lantbruk på andra sidan av samma vatten. Det gör också att vi lägger miljarder på bistånd som i själva verket försämrar för mottagarländerna.

I valet mellan att lägga miljarder på att köpa en helgongloria av kattguld och att lägga samma pengar på att verkligen förbättra miljön föredrar Fredrik Reinfeldt att förbättra miljön, jag håller med honom.

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: