Opinionstappet inte otippat

I går kom det en opinionsundersökning där vänsterblocket gått om Alliansen. Jag är inte ett dugg förvånad. Så rabiat som media sedan valet har angripit allt vad regeringen gör, även när den gör exakt vad den lovade i valet (höjer avgiften och sänker ersättningen i a-kassan). Säger att de regler som redan finns skall följas (omprövning av förtidspension (hur man nu kan få det till ”förföljelse” att låta de som kan arbeta komma tillbaka in i arbetslivet i stället för att år efter år tvingas kvar i utanförskap)). Eller tillochmed mjukar upp dem (möjlighet till enstaka dagsavdrag i stället för indragning av 25, 50 eller 100% av a-kassan under 40 dagar). Allt beskrivs med krigsrubriker och mängder av intervjuer av ”offer” och deras självutnämnda företrädare som får gråta ut.
Allt mycket fjärran från gulligullandet under den socialdemokratiska regeringen då standardrubriken var ”Så mycket tjänar du på nya budgeten!”

Som sagt, jag är inte alls överraskad över siffrorna. De kan dock leda till att omprövningen inom socialdemokratin uteblir och de i stället går den lätta vägen med en ansvarslös vänsterpopulistisk linje. Bra för oss, det ökar stort våra chanser att bli omvalda 2010, dåligt för debatten och landet dock.

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: