Ministerstyre och rosa statistik

Idag rapporteras det i SvD om en byggstart på Kungsholmen i Stockholm i närvaro av Mona Sahlin och Annika Billström. Det intressanta med den artikeln är att den inte kommenterar det starka odören av ministerstyre.

[Sahlin] meddelade också att Vägverket i går drog tillbaka sin överklagan om kvarteret Kojan på Kungsholmen.
– Vi hoppades att få ett klargörande om vem som ska stå för de ökande kostnaderna, men det var mer komplicerat än vi först trodde [min kursivering]. Nu ser det ut som vi kommer överens i alla fall, säger Susanne Lind, regionchef för Vägverket Stockholm.”

Ett sådant sammanträffande att Vägverket plötsligt släppte sitt krav på en klargörande process, en dag innan Sahlin skulle ut och glänsa i fotoblixtarna… Lustigt att det också var samhällsbyggnadsminister Sahlin som meddelade beslutet, fastän en representant för Vägverket fanns på plats.

Mona Sahlin har uppenbarligen vridit om armen på Vägverket så att de inte skall kunna genomföra en process för att se vem som egentligen skall betala för bullerskydd i nybyggda hus. Allt för att byggstarten skall kunna ske före september så att Billström skall kunna hävda att hon uppfyllt vallöftet om 20000 nya bostäder. Staden riskerar nu att få betala enorma summor för bullerskydd mot Essingeleden, Billström leker med våra skattemedel, igen.

F ö har, enligt vedertaget sätt att räkna, under Billströms tid som finansborgarråd 10024 bostäder påbörjats, om ni skulle höra henne säga något annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: