Något gott har kanske ändå kommit ur dvärgbloggskandalen

Jag har skrivit det förut, en vanlig åsikt bland politiskt engagerade på högerkanten är att deras motståndare är korkade, en vanlig åsikt bland politiskt engagerade på vänsterkanten är att deras motståndare är onda.

En proponent för den senare åsikten har varit (nu f d?) flåbusen Nicklas i hans bloggpostningar på LO Ung, det har inte varit någon ände på hur god hans sida varit och vilka dolda ondskefulla planer hans motståndare har haft.
Men i en kommentar till hans ursäkt angående dvärgpostningen skriver han nu följande:

Och nej, givetvis är jag inte så naiv att Maud t ex är ute efter att förstöra Sverige. Se på USA, det ligger ju kvar. Ert sätt fungerar det också, det handlar bara om vad man är beredd att offra. Och jag är inte beredd att offra arbetarklassens rättigheter.

Jag kommer absolut att tänka igenom hur jag betraktar mina meningsmotståndare. På det viset var det här en bra händelse.

Även om jag inte håller med om hans verklighetsbeskrivning så är vi överens, båda sidor vill ha ett bra samhälle för hela folket, det vi inte är överens om är vilka metoder som fungerar för att nå dit. Jag är beredd att låta nåd gå före rätt vad gäller hans tidigare utfall, Nicklas verkar genuint ångerfull och det verkar som det kan komma något gott ur den här soppan i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: