Lite lögn, lite sanning i nygammal lista från LO

På LO:s valblogg inleder Jonas Franzen sitt inlägg med ett ”Vi byggde landet” med en historieskrivning hämtad direkt från en lärobok i svenska för invandrare. Sedan drar han för femtielfte gången listan som skall visa hur ond Högern är. Den påstås visa allt gott som Allmänna Valmansförbundet/Högerpartiet/Moderaterna varit emot.

Jag konstaterar att listan inte ens hann börja innan den första lögnen kom: Högern röstade, tvärtemot vad Franzen påstår, för införande av allmän och lika rösträtt 1918.
Därefter följer ett antal reformer som ”Högern” sägs varit emot, dvs de röstade emot det Socialdemokratiska sättet att lösa frågan. I Socialdemokraternas tankevärld betyder det att man är emot reformer, för det kan ju inte finnas andra sätt att ordna välfärd än det Socialdemokratiska…

Visst röstade Högerpartiet mot barnbidrag i exakt det utförande som Socialdemokraterna ville ha. Att försöka påskina att de därför inte ville hjälpa barnfamiljerna är falskt. Högerpartiet ville ha skatteavdrag (vilket är det vanliga ute i Europa) i stället för bidrag.

Att sossarna har med ATP på en lista som skall visa hur dum Högern är förstår jag inte. Historien har med all önskvärd tydlighet visat att Moderaterna hade rätt hela tiden; ATP var och är ett ohållbart pyramidspel.

LAS låser in människor på jobb de inte vill gå till, hundratusentals svenskar vantrivs på sina jobb men vågar inte byta. I Danmark är det mycket lättare att bli sparkad, men det är också mycket lättare att bli anställd. Det innebär att danskarna mår bättre och är mycket mindre oroliga för arbetslöshet än svenskarna. I Sverige byter folk inte från jobb de mår dåligt av, de stannar kvar och blir sjuka i stället.

Och när vi ändå är inne på historia kan jag påminna om Rasbiologiska Institutet i Uppsala, inrättat på förslag av Hjalmar Branting…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: