Orback tänker till om prostitution…

Jämställdhetsministern tyckte nog han var listig när han i förrgår presterade följande lilla stycke på Valbloggen .

Till dig som anser att prostitution är ett arbete, precis som andra arbeten och dessutom världens äldsta. Till dig har jag en fråga:
När man går på A-kassa kan man bli tvungen att ta ett arbete om det inte ligger alltför långt från hemorten. Det är arbetsgivaren som bedömer om den arbetssökande är lämplig för arbetet oavsett dennes tidigare erfarenheter.
Tänk dig nu att din dotter anvisades ett jobb som prostituerad på en legal bordell inte långt från ert hem… Ja du förstår kanske vad jag menar. Tycker du fortfarande att prostitution är ett arbete?

Orback klarar inte av att debattera mot verkliga motståndare så han tillverkar egna som anser att ”prostitution är som vilket jobb som helst”.
Såpass? Vem har i debatten påstått det?

För att bygga vidare på sin egenuppfunna halmgubbe använder han sig av det icke ovanliga socialistiska tankemönstret att allt som inte är förbjudet är obligatoriskt. Menar således Orback att alla skall tvingas ta ett jobb som porrskådespelare, Big Brother-deltagare, som provsmakare av griskött och sprit, eller som partisekreterare för Nationaldemokraterna? Det är ju (än så länge) lagliga sysselsättningar.

Det finns stora avarter inom prostitutionsområdet, men det finns det även inom musik- och filmbranschen, idrottsvärlden, restaurangbranschen, klädbranschen, tillverkningsindustrin och livsmedelsbranschen. Med flera.

Lösningen är inte att förbjuda människor att försörja sig inom dessa områden, lösningen är att så långt det bara är möjligt se till att de som får sin utkomst där skall få arbeta under värdiga villkor. Det gör inte Orback och Sverige med nuvarande sexköpslag. Regeringen är fullt nöjd med att prostitutionen inte syns lika mycket längre, vad som händer i det dolda bryr de sig inte om.

Är det ett yrke att sälja sin själ som könsmaktsteoretisk politruk? Skall man bli av med a-kassan om man tackar nej till det jobbet? Vad kallas de som köper politrukens tjänster?

Till dig Jens som anser att det är viktigare att sopa problem under mattan än att göra något åt dem. Till dig har jag en fråga: Varför bryr du dig inte om vilka effekter din lagstiftning får i verkligheten för dem du påstår dig värna? Varför säger ditt parti nej till alla utredningar som skulle kunna visa om lagen verkligen är så bra som du påstår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: