Desperat, desperatare, socialdemokrat…

Det sägs ibland att anledningen till att socialdemokraterna brukar vinna val är att en skillnad i mentalitet mellan vänster och höger i Sverige. För borgerligheten är det viktigaste att ha rätt, därför har skattesänkarmoderater och libertarianska folkpartister varit ganska nöjda med att känna ”vi är de smarta”, även om de förlorar val efter val. För vänstern, vars tänkande i stället är ”vi är de goda” är det viktiga inte att ha rätt, utan att  det. Allt är tillåtet för att behålla makten.

Henrik Anders har visat att LO:s senaste lögnkampanj – om att sänkta arbetsgivaravgifter är sänkt lön – i själva verket kommer från förra valet, dock kände sig sossarna så säkra på att vinna så de plockade aldrig fram den då. Nu är ombudsmännen och politrukerna pressade, de känner att deras platser kring köttgrytorna är hotade, och då plockas rännstenskampanjerna fram ur giftskåpet.
Ställ sedan regeringens stopp för den länge planerade fredsövningen – för att Israel skulle delta – mot avslöjandena om Broderskapsrörelsens röstraggande hos islamiska fundamentalister och svenska UD:s fiffel för att smyga in Hamasministern i Sverige. Regeringen gör kalkylen att man vinner fler röster på att flörta med fundamentalisterna, ändamålen helgar medlen.

I dag kom det senaste, men säkert inte det sista exemplet på desperationen i Rörelsen: Göran Perssons med fleras osmakliga försök att dra röster med hjälp av den mördade Bobby. Slutsatsen är klar; Rörelsen kommer inte att dra sig för något för att försöka vinna valet, det här kommer att bli den smutsigaste valrörelsen på mycket länge.

Ett svar to “Desperat, desperatare, socialdemokrat…”

  1. Något gott har kanske ändå kommit ur dvärgbloggskandalen « No size fits all Says:

    […] size fits all « Desperat, desperatare, socialdemokrat… Flersidigt om skolan i DN Kultur (!) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: