Alla som inte tycker som vi är nazister, del 2

Hanne Kjöller har tidigare varit en frisk fläkt på DN:s ledarsida och en av mina favoritskribenter. Det senaste året har hon tyvärr trampat ner sig i PK-träsket och hennes utfall blir allt mer bisarra. Idag klättrade hon ner ytterligare ett pinnhål mot den absoluta rännstensargumentationen.

I ett ledarstick (inte på nätet) fördömer hon det fåtal svenska präster som i medlöperi med Tysklands raslagar vägrade att viga par där den ena var ”arisk tysk” och den andra ”jude”. Inget att säga om det, deras beteende var förkastligt, men tack och lov inte alls det dominerande.

Hon stannar dock inte vid detta utan drömmer sig framåt i tiden och ser framtidens förkastelsedom även över de präster som inte, för att använda hennes eget språkbruk ”kryper, krälar och ber om ursäkt” och genast går med på att prästvigning av kvinnor och välsignelse av homosexuella par är Guds vilja, eftersom politikerna har sagt att det är så.

Hennes paralleller är halsbrytande, en kortvarig ryggkrökning för en värdslig totalitär ideologi jämförs med att följa det som, vare sig Kjöller gillar det eller ej, varit kyrkans grundstenar under två tusen år. Om Kjöller tror att de övriga 98% av kristenheten som inte delar hennes åsikt, för att inte tala om alla andra bekännare av olika religioner som inte nått hennes himmelska (eller vad man nu skall kalla det) fulländning, kommer att drabbas av historiens förkastelsedom framgår dock inte.

Man kunde hoppas att naziststämplingen som argumentationsteknik var på utdöende, men det verkar den inte vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: