Återanvända lögner om Alliansens skattesänkningar

I dagens Stockholm City vevar de tre sossarna Sven-Erik Österberg, Annika Billström och Ingela Nylund Watz det vid det här laget redan slitna positivet om Alliansens ”sänkta skatter i storleksordningen 250 miljarder”.

Artikeln bygger på två stora lögner, ja det är lögner eftersom de som skriver vet om att de är osanna.

För det första, att en sänkning av skatterna till EU:s genomsnitt skulle innebära sänkningar med 250 miljarder stämmer bara om man förutsätter att Sverige inte kommer att ha någon tillväxt alls de närmaste tio åren. Ingen seriös bedömare tror detta.

För det andra så låtsas de att det enda staten kan skära ned på är verksamhet: ”Var femte skattekrona ska alltså bort vilket i sin tur innebär att staten, kommunerna och landstingen ska ta bort var femte lärare, polis och undersköterska.”
Duh! Som skribenterna mycket väl känner till så går bara en tredjedel av statens utgifter till vård-skola-omsorg. Bidrag och ersättningar utgör mer än hälften av utgifterna. Detta gör (s)-trion dock allt de kan för att dölja, eftersom den svenska högskattestaten bygger på a) att folk inte vet hur mycket de egentligen betalar i skatt och b) att folk inte vet vart pengarna går.

[edit: la till en länk till Willes beräkningar]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: