Kravlö(s) skola en valvinnare?

Om man får tro Nina på LO-Ung-bloggen [ej längre kvar på nätet] så gav Alliansen sossarna en riktig julklapp med sitt skolförslag igår.

Tror inte det Nina. Visserligen har den svenska skolan de senaste tolv åren styrts av en, hrm, stöttande, respektfull och solidarisk socialdemokratisk skolpolitik… Men resultatet är inte det paradis som Nina tror existerar, resultatet är det här;

[Bild på uppsats med stavfel och syftningsfel, inte längre tillgänglig på ICA-kuriren]

Eleven som skrev det här i gymnasiet hade fått godkänt i svenska i nian. Ett, av hundratusentals, exempel [Artikel inte längre tillgänglig på ICA-kuriren] på hur den socialdemokratiska skolan ”stöttat” svaga elever, (kommenterat här [Ingerös gamla blogg, ej längre kvar på nätet]).

Vi vet vad den socialdemokratiska flumskolan leder till. Alliansens förslag om tidigare betyg, bättre ordning, satsning på kunskap, individuell uppföljning och en höjning av läraryrkets status är rätt väg. Det enda jag ogillar i förslaget är att lärarexamen skall bli obligatoriskt. Problemet är inte att för många lärare är obehöriga, problemet är att det finns för många som inte är bra, oberoende av om de har examen eller ej.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: