Annika Billström tänker till

Jag har sett Annika Billström som en slipad och intelligent politiker med den dåliga egenskapen att hon är beredd att gå över lik för att få sin vilja igenom.
Jag är nu tvungen att ompröva den där biten om intelligent.
I sitt veckobrev 30 januari skriver hon följande (mina fetningar)

Förresten så sägs det på stan att Kristina Axén Olin kallar de ”renläriga” bland de sina i den moderata fullmäktigegruppen för ”muslimer”. Det lär inte vara menat som något positivt. Om det är sant, tycker jag att det luktar unket . På samma sätt som det omtalade valstugereportaget i valrörelsen 2002 avslöjade en hård och främlingsfientlig sida, så är att använda ordet ”muslim” på ett nedlåtande sätt både kränkande och ganska anmärkningsvärt.

Finns det ingen gräns för den människans falskhet? Att försöka friskriva sig med att hon ”har hört” duger inte.
Hon kanske inbillar sig att hon tjänar på att framställa sin motståndare som islamofob. Men att sprida sådana rykten är otroligt lågt, att göra det i dessa dagar gränsar till kriminell dumhet.

Kristina Axén-Olin har krävt Annika Billström på en ursäkt, hon listar också tidigare exempel på Stockholmssossarnas förkärlek att uppfinna citat:

Före jul beskrev jag hur socialdemokraterna systematiskt använder lögnen som kampanjmetod. I deras kampanjtidning S-pressen (förvillande lik Expressen) finns artiklar som helt och hållet bygger på falska citat som jag påstås ha yttrat. I en artikel med rubriken Argast i Stockholm påstås jag exempelvis ha sagt att ”Det är inga problem med ökade inkomstklyftor så länge de fattigaste får soppa för dagen”. Ett annat exempel är när S-pressen påstår att jag brukar låtsasskjuta mina politiska motståndare när argumenten tryter.

Alla som vet något om hur jag agerar i stadshuset kan omedelbart säga att samtliga citat och beskrivningar av mig som person är falska. I början av januari publicerade DN:s ledarredaktion en text av Hanne Kjöller. Ledarskribenten hade själv läst S-pressen och tyckte att den verkade underlig. Hon började gräva och fick efter tre veckor tag i den ansvarige utgivaren Tomas Rudin, arbetarekommunens sekreterare. Han påstod att S-pressen i huvudsak skrivs med hjälp av journalister på ETC och att uppgifterna om mig kom från Annika Billströms nära medarbetare, borgarrådssekreteraren Claes Thunblad, på finansroteln.

Jag tycker att det är minst sagt anmärkningsvärt att den socialdemokratiska ledningen för vårt lands huvudstad sprider medvetna lögner om sina motståndare i syfte att svärta ner dem.

S-pressen var som sagt en mycket märklig historia, den saknade uppgift om utgivare, ingen indikation på vad som påstods vara fakta eller ej och den enda artikel som hade en angiven författare var en text på sidan två.

Någon ursäkt för påhoppet har Annika Billström inte gett och påståendet står fortfarande kvar på hennes blogg…

Ett svar to “Annika Billström tänker till”

  1. Annika Billström har hört saker igen « No size fits all Says:

    […] är inte första gången Billström hört märkliga saker. Dags för henne att skaffa sig en proffsigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: