Strunta i testamenten, om Expressen själv får välja…

Expressen visar återigen att de inget begriper, berusade av politisk korrekthet skrivet de om godset Stenhammar, som i enlighet med givarnas testamente för närvarande arrenderas av kung Carl Gustaf:

”Denna pärla i kungafamiljens företag är dock förbehållen manliga svenska prinsar, närmast då prins Carl Philip. Victoria som egentligen har störst rätt eftersom hon är tronarvinge, har inte samma rättigheter som hennes pappa hade när han fick överta godset.”

Detta ”egentligen har störst rätt” har reportern hittat på själv. Att Victoria står först i tronföljden spelar nämligen ingen roll. I testamentet står det:
”åt någon svensk undersåte varande prins av det regerande konungahuset, vilken har eventuell arvsrätt till tronen.”
Det står att det skall vara en prins med arvsrätt, och Victoria skulle inte haft företräde ens om hon varit man. Ordning i tronföljden spelar ingen roll, det enda som ger högre placering är om man dessutom råkar vara hertig av Södermanland.

Carl Philip har i högsta grad arvsrätt, han är nummer två i tronföljden, och är därmed kvalificerad till att få överta Stenhammar. Den förste Bernadotten på Stenhammar, prins Wilhelm, var ju som bekant inte heller kronprins.

Expressen beklagar sig slutligen över att Victoria inte får ärva en uppsättning möbler som enligt gåvobrevet från kejsar Napoleon bara får ärvas av män. Tidningen illustrerar artikeln med en bild på en som det ser ut bekymrad Victoria…

…Men vad har hon på huvudet? En gnistrande tiara, ett av alla de värdefulla smycken som bara ärvs av kvinnor.

Så var det med den orättvisan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: