Plötsligt blev allt mycket bättre, eller?

Hax konstaterar att någon politruk i regeringskansliet tagit ledningen på Svenska Kraftnät i örat. Så här sa nämligen företaget för drygt två månader sedan:

I jämförelse med tidigare år är känsligheten större för otillgängligheter och störningar genom att all produktions- och överföringskapacitet måste utnyttjas samtidigt för att klara elleveranserna.

Några ytterligare resurser för att klara förhållanden med ännu kallare väder och därav följande ökad förbrukning eller situationer när viktiga anläggningar är ur funktion finns inte inom landet.

En sådan situation måste hanteras genom begränsningar av elförbrukningen i mer eller mindre tvingande former.

Men i morse i Ekot (versionen här nedkortad) säger generaldirektör Jan Magnusson att E-on ”bedriver en kampanj för ökad svensk elproduktion”, eftersom de för en månad sedan gick ut med… exakt samma varning som Svenska Kraftnät själva gav för två månader sedan.

För att citera Hax: ”Detta får nog ses som ett direkt resultat av att regeringens informationskonsulter tagit dem i örat. Hot om elransonering, orsakad av medvetet idiotiska beslut, är liksom inte bra för opinionssiffrorna.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: