Fler tips för borgerlig valseger

Roland PM skrev i går ett bra inlägg om hur de borgerliga skall vinna valet 2006. Huvudpunkten är att fokusera, han föreslår dels att angripa sossarnas regeringsduglighet; de är sönderregerade och Persson är diktatorisk, dels att angripa ett par impopulära skatter, t ex fastighetsskatt och bensinskatt.
Vad han inte tycker borgerligheten skall rikta in sig på är arbetslösheten, sossarna kan vrida till den debatten till att handla om borgerliga ”hårdare tag mot arbetslösa” och inte om fler riktiga jobb.

Jag kan tillägga min huvudtanke i min post i oktober: Så skall Alliansen vinna Där driver jag bl a tesen att borgerligheten inte kan vinna på sifferexcersiser, sossarna kan alltid hitta någon som ”drabbas” – förlorar eller i alla fall inte vinner lika mycket som någon annan.

Den socialdemokratiska propagandamaskinen har en oöverträffad eldkraft. För att klara sig och vinna måste de borgerliga ha valfrågor som antingen är rörliga, mycket starka eller inte kan angripas eftersom de är placerade inomvänstermaktkartellen (t ex maktmissbruk, korruption och miljöpartiets och vänsterpartiets negativa inflytande på regeringspolitiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: