Billström vill ha en linje 2 (och 3 och 4…) i biltullsomröstningen

Cirkusen om biltullarna tar inte paus inför den stora aktpremiären 3 januari. I dag lanserade Annika Billström ett nytt förslag. Nej-sidan har hela tiden krävt att det bara skall finnas en ren ja- och en nej-valsedel. Men ja-sidan, ledd av Billström var emot, den bestämde nyligen att det skulle vara med propaganda på valsedlarnas baksida. Sedan förbjöd Billströms sida sina motståndare att bestämma sin egen baksidestext! Som väl var så ändrade sig miljöpartiet vid omröstningen och ville inte stödja censuren. Än så länge har dock alla varit överens om att det bara skall finnas ett ja och ett nej för att valutslaget skall bli klart.

Ny bryter Billström detta med att idag förespråka att varje parti skall ha sin egen valsedel, som mest blir det sex alternativ, om nu inte något splittrat parti – som Billströms eget – dessutom ställer upp med både en ja- och en nej-sedel.

Billström säger i ABC-nytt, efter att hennes förslag där strimlats av moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet och en valforskare, att detta är god demokrati eftersom alla partier i Stadshuset lovat att de skall följa folkomröstningsutslaget… Så pass, vi har nu minst tre alternativ, hur följer man det mycket sannolika utslaget att inget av dem får en egen majoritet av rösterna?

Ingen behöver sväva i tvivel om vad hon egentligen sysslar med, demokrati på sossepampsspråk betyder bara en sak: sosseledningen bestämmer efteråt vem som vann. Detta är ett försök till grov manipulation av samma typ som socialdemokraterna ägnade sig åt i kärnkraftsomröstningen, med en linje 2 som kunde läsas hur som helst efter valet. Det är 25 år sedan folkomröstningen om kärnkraft och det tjafsas fortfarande om hur den skall tolkas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: