Feltänk från regeringen, igen

Regeringens senaste förslag är att alla fast anställda skall ha rätt till deltid*, tidigare har de föreslagit att alla skall ha rätt till heltid. Hur inbillar de sig att någon företagare skall vilja anställa om han plötsligt tvinga betala för en tredjedel mer arbetskraft än det finns behov för eller plötsligt tappar en fjärdedel av arbetskraften när en stor order skall levereras?

Det enda detta kommer att leda till är att ”opålitliga” arbetssökanden, som kvinnor i fertil ålder eller personer med annan kulturell bakgrund än en själv kommer att få ännu svårare att få jobb. De enda som tjänar på detta kommer att bli bemanningsföretagen. Tack och lov har både fack och arbetsgivare sågat förslaget, så det kommer förhoppningsvis inte att genomföras. Men med en regering som stödjer sin makt på miljöpartiet vet man aldrig.

* detta finns ju redan, för de som verkligen behöver det, småbarnsföräldrar och de med nedsatt arbetsförmåga, förslaget är att alla skall ha rätt till deltid utan någon motivering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: