Ett litet svart paket med bruna snören

Till dags dato har 700 präster anslutit sig till uppropet mot kyrkomötets beslut om en välsignelseakt för homosexuella par. Yngve Kalin, kyrkoherde i Hyssna församling i Göteborgs stift, står bakom uppropet. I P1-morgon i morse debatterade han frågan med kyrkopolitikern Olle Burell (s).

Kalin, utmålad som en trångsynt bakåtsträvare, lät sig inte provoceras av vare sig Burell eller reportern utan förklarade sin ståndpunkt. Burell tog till det sedvanliga artilleriet mot alla som inte krälar i stoftet för de ”korrektas” åsikter. De som vände sig mot hur kyrkomötet behandlat frågan var ”kärlekslösa” och ”som biskopen från Fanny och Alexander”, deras åsikter kom i ”ett svart paket med bruna snören” (jojomen, där fick han allt till det).

I varannan mening påstod samme Burell att han var ”ödmjuk” inför frågan, undrar hur han låter när han är respektlös? Det var ju inte så märkligt att kyrkoherde Kalin inte litade på politikerns löfte att ingen präst skulle tvingas utföra en sådan välsignelse mot sin vilja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: