Schottenius tycker till

Maria Schottenius, kulturchef på DN, ligger verkligen i som en b…. – nu höll jag på att skriva något som jag insåg kunde ses som sexistiskt om det yttras om en kvinna, dock inte om en man – som en mycket flitig skribent.
I fredags sprutade hon etter över Moderaterna som inte ville att skattebetalarna skulle pynta för hennes konsthallsbesök. Artikeln redan förtjänstfullt kommenterad av Johan Ingerö [uppdatering, bloggen finns inte kvar] och Kristian Karlsson.
I dag har hon hakat upp sig på att det fortfarande finns människor i EU som tror på något annat än pengar. Det målas upp en bild av en katolsk konspiration som i det tysta tar över i Europa. Riktigt hur de klarar av detta (och på något oförklarat sätt lyckas behålla den europeiska dominansen i katolska kyrkan) i en påstått sekulariserad världsdel framgår inte. Inte heller vad som är så farligt med det, men det verkar vara att de inte tycker som hon. För min del tycker jag att det bara är nyttigt att Schottenius och hennes gelikar tvingas formulera argument för sin sak, det blir förstås jobbigt för dem, men det räcker inte längre bara med att säga ”det är modernt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: