Falsk Front

Idag hade radioprogrammet Front i P3 ett reportage om att unga flickor rutinmässigt erbjuds p-piller när de går till ungdomsmottagningen för att få råd om preventivmedel, andra alternativ tas inte på allvar.

Det jag gnäller på är inte att det var extremt vinklat – det finns väldigt många kvinnor som är nöjda med sina p-piller, i programmet förekom de inte alls.

Nej, jag gnäller på Fronts slappa slentrianmässiga metoder för att försöka skapa känslan av ”sensation”, Programledaren förklarade flera gånger att de skickat ut ett antal flickor till ungdomsmottagningarna med dolda mikrofoner.

Euh, varför det?

Det enda de användes för var att få ljudklipp på rekommendationer som hade varit samma om man stuckit fram en mikrofon under näsan på den som talade.

Fronts arbetssätt är slött och destruktivt. Dolda mikrofoner är en extraordinär åtgärd, det kan vara ett arbetsmedel när det gäller viktiga avslöjanden som inte kan göras på något annat sätt. Men för flitigt, och felaktigt, använt gör det bara att ingen människa längre kommer att lita på någon annans ärliga avsikt, det kan ju vara en reporter som ljuger om vem hon är och vad hon vill. Samhällsklimatet blir sämre, medierna kommer att få svårare att arbeta och föraktet mot dem kommer att bli än större.

Ett svar to “Falsk Front”

  1. Ullis Says:

    Fast tyvärr experimenteras det väldigt mycket med p-piller. P-piller är ju inte _ett_ läkemedel utan benämningen på väldigt många olika preparat som fungerar på ung. samma sätt. P-piller ökar risken för blodpropp osv. Tyvärr är också p-piller väldigt lätta att hantera och hindrar inte från överförbara sjukdomar. Jag pratar nu inte bara om HIV utan också om klamydia som gör kvinnor sterila. Som förälder till 4 döttrar är jag inte alls glad åt att tonåringar får p-piller bakom ryggen på vårdnadshavare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: