Mer om fackets metoder

Johan Norberg är arg :

Var är Bosse Ringholm när man behöver honom? Det framgick just iRapport att polisen i Jönköping är kompletta idioter.

Idag har de systematiskt stoppat utländska lastbilar på vägarna, men inte bara för att kontrollera trafiksäkerheten. De gjorde det i sällskap med fackförbundet Transport, som på så vis fick uppgifter om transportföretagen som de annars inte kan få fram på legal väg. Detta berättade Transports representant att de använde till att tvinga på dem kollektivavtal eller förbereda blockader som tvingar ut dem ur landet.

Att polisen utnyttjar sin tvångsmakt för att berika privata maktintressen trodde jag var något som bara skedde i poliskårer som korrumperats av maffian. Det enda som var mer anmärkningsvärt var att Rapport inte ställde en enda kritisk fråga om maktmissbruket, utan framställde det som en ovanlig, men spännande happening i trafikvimlet.¨

Johan har rätt, men denna senaste händelse är bara ett ytterligare tecken i raden på vilken Gudfader LO har kommit att bli på den svenska arbetsmarknaden. Sedan ett par år åker Byggnads ”Go home”, med eller utan den statliga polisen i släptåg, ut och gör razzior på byggarbetsplatserna, arbetare som inte har papperen i ordning åker ut ur landet, att de får betalt är mindre viktigt.
[uppdatering: Johan Ingerö skriver [länk fungerar ej längre] att samarbetet mellan polisen och Transport upphört]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: