kyrkovalet: rösta mot intoleran(s)en på söndag

Thomas Idergard skrev igår om kyrkovalet i SvD ”Gå inte och rösta!”
Han har helt rätt i att partier inte har något att göra i Svenska Kyrkan. Medlemsinflytandet bör skötas som i andra föreningar och församlingar – genom årsmöten. Dock kommer jag inte att följa hans rekommendation och stanna hemma. En utebliven röst blir nämligen en röst på intoleran(s).
Socialdemokraternas främsta valfråga är att ”vädra ut” (läs: ”röka ut”) kvinnoprästmotståndarna, för att få folk att rösta på dem försöker de hota med de andra S-demokraterna, ett parti som också det vill använda kyrkan för sina politiska syften.

Jag är själv för kvinnliga präster, men det betyder inte att jag vill pracka på min inställning på alla andra kyrkomedlemmar. Inställningen angående tolkningen av Guds och apostlarnas ord är en samvetsfråga och inte en politisk.
Men för (s) i kyrkan är troende människor ett problem. De vill kasta ut dem som tolkar evangeliet såsom var högsta sanning i Svenska Kyrkan så sent som för femtio år sedan. Kättarna skall dock i en storstilad gest erbjudas att fortsätta att göda samma kyrka med sina skattepengar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: