Centrum Mot Rasism, forts.

TT meddelar att Jens Orback har tidigarelagt granskningen av Centrum Mot Rasism, de med Nogger-glassen.

– Jag har tagit del av den kritik mot CMR som funnits. Och den är så pass allvarlig att jag vill tidigarelägga en del av undersökningen för att se vad skattebetalarnas pengar har använts till, säger integrationsminister Jens Orback till TT.

På regeringens begäran tidigareläggs nu både Integrationsverkets och Riksrevisionens utredningar till våren 2006. Ser onekligen ut som att regeringen vill kunna ta sin hand från sin egen skapelse CMR i god tid före valet.

Idag försvarar samma CMR sina köttgrytor i ett 3000 tecken långt inlägg i tidningen Journalisten där de klagar över att de inte givits tillräcklig plats att bemöta SvD:s ”lösryckta uppgifter och osanningar […] grova sakfel och lösa påståenden”. De ger dock inte ett enda exempel på något av detta och talar inte heller om vari det värdefulla arbete mot rasism som de säger sig utföra består.

Enbart sårad oskuld räcker inte som försvar när CMR har grava trovärdighetsproblem. De har haft chansen att försvara sig, att bemöta felaktigheter i anklagelserna och tala om allt bra de säger sig ha gjort. Den inte tagit den. I stället låtsas de att all kritik är en konspiration av mörkerkrafter på SvD. Var det SvD som hittade på CMR:s rasiststämpling av Nogger? Gäller det även Rapports rapportering (veckan före det famösa glassuttalandet) om sexuella trakasserier i styrelsen?
Försvaret av CMR är mångordigt, men bakom utfallen mot kritikerna ekar tystnaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: