Mer feministdebatt

I lördags skrev två kvinnliga rådmän i Aftonbladet om den statsanbefallda hjärntvätten av landets jurister:

 Under en halv kursdag har vi drillats i könsmaktsteoretisk vett och etikett under ledning av docenten och barnpsykologen (och feministen) Lars Jalmert, en av regeringen ofta anlitad så kallad sakkunnig.
Vi har fått lära oss att mannen är förtryckare och kvinnan offer, vilket bland annat framgår av att båtar har kvinnonamn medan de styrs av män och av att enbart sedlar med låga valörer tillåts bära kvinnoporträtt.
Till yttermera visso bevisade Lars Jalmert sin egen tes genom att förvägra auditoriet, huvudsakligen kvinnor, rätten att få säga emot.

Idag besvarar SVT:s Evin Rubar och Johan Brånstad DN-journalisten Ulrika Kärnborgs angrepp i fredags i DN Kultur. Kärnborgs artikel finns av outgrundlig anledning ej kvar på den öppna delen av DN:s web [uppdatering: här är den], men den gick ut på att mycket mångordigt påstå att flykten från satanisterna var en bluff av SVT. Hon försvarade också Ireen von Wachenfeldts uttalanden om män med det originella resonemanget att Roks-ordföranden minsann inte hade sämre omdöme än en manlig fotbollssupporter som krökat i en vecka. Med vänner som Ulrika…

För den som tvivlar på var man finner DN i sammanhanget så är det bara att kolla DN:s rubriksättning på Dokument inifrån:s svar i dagens tidning:

”Könskriget bygger på omfattande research”

observera citationstecknen, de fanns inte på Kärnborgs artikelrubrik, den var:

SVT-bluff om kidnappning

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: