Rasistisk glassreklam?

bild på svart glassCentrum mot Rasism uppmanar till köpbojkott och kommer att anmäla glasstillverkaren GB till Diskrimineringsombudsmannen rapporterar SvD . Orsaken är att GB lanserat en ny glass, Nogger Black.

GB lägger ihop det svarta med namnet Nogger, som associerar till nigger och neger, säger Amina Ek, verksamhetschef på Centrum mot rasism.

Petronella Warg, informationsansvarig för GB Glace på Unilever tycker att kritiken är märklig. – Nogger har funnits hur länge som helst och namnet kommer av att innehållet och skalet från början varit av nougat.

Som en som kommenterat artikeln på SvD:s webbplats noterat så har CMR missat flera andra uppenbara fall, t ex kan ju ”88:an” läsas som HH – H*** H***** , dessutom är den ju brun…

Centrum mot Rasism är en ”fristående ideell förening” centralt belägen i rymliga lokaler på Sveavägen i Stockholm, bildad på initiativ av regeringen, med uppgift att påverka riksdagens beslut. Nej det var inte första april då heller.
Föreningen får 5,5 miljoner i statliga anslag om året och kände väl att den ville komma i nyheterna för något annat än det här


7 tankar på “Rasistisk glassreklam?

 1. Pingback: Hål i logiken « No size fits all

 2. Den här artikeln från 2005 dök upp i min Google Reader idag, och det ser ut som om någon annan också har svarat idag. Har datorerna gjort en nostalgitripp?

  Lycka till i valet, och glöm inte kämpa för kunskap, integritet och kultur om du kommer in i riksdagen.

 3. Njae, Helge, jag håller på att manuellt flytta över bloggposterna från min gamla bloggadress till den nya. Lustigt att den syntes, jag trodde inte listtjänsterna brydde sig om bloggposter med så gammal datumstämpel.

  Och tack för vänliga ord 🙂

 4. Pingback: Man kan inte stava ”identitetspolitik” utan ”idioti” « No size fits all

 5. Pingback: Glass, teater, tårta, Tintin och Pride | No size fits all

 6. Pingback: 159 Per Hagwall om det rasistiska med identitetspolitikidén om ”kulturell appropiering” | Liberyx

 7. Pingback: Glass Nogger Logga In ❤️ {2023} – Sweden Logga In

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s